Cool Koll är vår kreditupplysningstjänst för medlemmar
Besök vår webbshop
Sök bland våra medlemsföretag

Tävla i kyl- och värmepumpteknik

 

Sedan 1997 har det hållits yrkestävlingar för ungdomar inom området kyl- och värmepumpteknik. Syftet med tävlingarna är att höja statusen och intresset för yrket och yrkesutbildningen. Dessutom sätter det fokus på egenskaper som branschen värdesätter - kompetens, utbildning och kvalitet. Att tävla i yrkesskicklighet är en krävande prestation klart i jämförelse med vilken idrottsgren som helst.

 

Sedan 2006 anordnar Kyl & Värmepumpföretagen två olika SM-tävlingar för ungdomar i kylbranschen - en för gymnasieelever (Skol-SM ) och en för yrkesverksamma kyltekniker (Yrkes-SM).

 

Skol-SM

Skol-SM arrangeras en gång om året. Tävlingen riktar sig mot elever som går Energiprogrammet, årskurs 3 på gymnasiet, och som läser kyl- och värmepumpteknik. Respektive skola utser 2 elever som deltar i tävlingen. Vinnaren av Skol-SM går vidare till kommande års Yrkes-SM. En perfekt uppladdning inför Yrkes-SM

 

Yrkes-SM

Yrkes-SM hålls varje jämnt år och riktar sig till yrkesverksamma i kyl- och värmepumpbranschen i åldrarna upp till 25 år. Via uttagningstävlingar utses finalisterna som senare tävlar om att bli Svens Mästare i kyl- och värmepumpteknik.